Holmön SeaJazz 2015 – fullmatat program!

Årets SeaJazzfestival på Holmön i början av juli erbjuder något för alla smaker! Blues, 50-talsjazz, dansmusik och visor. Dessutom samarbetar man med Holmö Sommarteater som har premiär på lördagen efter förmiddagens jazz.

– SeaJazz på Holmön har ett fullmatat program med inte mindre än tre band på lördag förmiddag, varav ett håller en klart ungdomlig profil – Sammy Schroderus Kvintett,  säger Peter Sedlacek, ordförande för Holmöjazzens vänner. – Efter jazzen på dagen kan man se en nyskriven pjäs med Holmö sommarteater, Flyglarm – Holmön i krigets skugga! På kvällen återupptas musikprogrammet med dansbar musik till Hans Hjorteks Underhållningsorkester, frontad av Umeås välkända vokalister Malin Jonsson, Jenny Nordkvist och Åke Svahn.

– Vi satsar i år på ett blandat program, säger föreningens programansvarige Henrik Sjöberg, som för övrigt medverkar i två av konstellationerna, bl a det nystartade Helt Henkelt. – Vi startar på fredagkväll med populära Kristina Öhman Blues Band, ett svängigt gäng med mycket eget material. På lördag kan vi nämna speciellt Staffan Öbergs Nonette med en rad kända musiker som spelar Charlie Mingus och andra jazzklassiker med den äran. – På söndag hör vi visor och psalmer i jazznyans i kyrkan, framförda av den eminenta sångerskan Johanna Grüssner uppbackad av Stefan Jansson Kvartett, avslutar Henrik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *