maj
3

Daniel Lindström till SeaJazz Holmön!

Daniel Lindström är sångare, låtskrivare och Idolvinnare. Han har rötterna i Umeå och fötterna på jorden. Hjärtat sitter på rätta stället. Daniel har vunnit pris som Bästa Artist på Nordic Music Awards och hans första singel sålde dubbel platina. Vi är många som trollbundits av hans fantastiska soul-röst.

Vi är stolta och glada att han nu besöker sommarens upplaga av SeaJazz den 10 augusti på Holmön. Och det med besked! Daniel backas nämligen upp av det nybildade storbandet Henrik Sjöberg Jazz Orchestra (HENSJO) som består av inte mindre än 14 musiker  av absolut toppklass. Det blir både egna och andras kompositioner i specialskrivna arrangemang.

Här får Daniel stort utrymme att glänsa på hemmaplan både geografiskt och genremässigt. ”Det blir soul och funk så det står härliga till och publiken kommer att få svårt att sitta still i sina stolar” säger Daniel som längtar till soliga Holmön i sommar.

HENSJO består av:
Peter Lindqvist – altsax, flöjt
Peter Nordvall, tenor, klarinett – flöjt, altflöjt
Patrik Engelbert – baryton, basklarinett, flöjt
Peter Nygren – trombon
Mathias Petersson – bastrombon
Tobias Udd – trumpet, flygelhorn
Anders Jonsson – trumpet, flygelhorn
Henrik Sjöberg – trumpet, flygelhorn
Rickard Jokela – bas
Göran Turborn – gitarr
Emil Lundberg – trummor
Ester Mellberg – klaviatur
Madeleine Kovács – sång
Maya Arctaedius – sång

apr
17

Holmön Seajazz 10-11 augusti 2019 – programmet klarnar!


Hej jazzvänner!
Återigen radar vi upp ett antal godbitar med Västerbottensanknytning!

Ryggraden i uppträdandena på Holmögården lördag kväll blir det nya tolvmannabandet Henrik Sjöberg JazzOrchestra (HENSJO) som backar upp Daniel Lindström. Vi har också flera andra fina grupper. Kom och njut och köp en bit grillat med dryck till!

Biljettpriset är som vanligt 200 kr men vi erbjuder extrapris 150 kr för medlemmar i Holmöns hamnförening, Hembygdsföreningen, Holmöaffären ekonomisk förening, Båtmuséets vänner samt Föreningen jazz i Umeå (Umeå jazzstudio)! Studerande samt ungdomar under 18 år gratis.

På söndagen kommer Klyv-Olle trio till Holmöns kyrka klockan 13. Då blir det frivillig summa i inträde.

Mer information kommer här vartefter.

Välkomna!

Holmjazzens vänner

 

sep
3

För en hållbar framtid i Umeå!

Årets Holmön Seajazz avslutades söndag 15 juli med en musikgudstjänst i Holmöns vackra kyrka där de entusiastiska ungdomarna i Messengers framförde modern gospelmusik.
Holmöjazzens vänner samarbetar med Umeå Energi för att göra Umeå bättre. Vi har därför genomfört Holmön Seajazz, en insats för en mer hållbar framtid i Umeå.DSC_0518

jul
11

Hedersgäst på Seajazz 2018 – Birgit Lindberg!

birgit_2Birgit Lindberg är en föregångare och stilbildare inom jazzen. Som kompositör, arrangör och bandledare har hon varit långt före sin tid och banat väg för många andra. Birgit är flitigt anlitad som jazzpianist och har spelat med de flesta stora svenska jazzmusikerna. Hon är också välbekant för besökarna på SeaJazz och har t ex haft en uppskattad SeaJazz-konsert i Holmö kyrka. I kvartetten ingår Tobias Helén, kontrabas, Martin Eklöf, trummor, och Peter Lindkvist, saxofon.

maj
4

Artisterna på Seajazz 2018!

I år presenterar vi en del musiker som återkommer till Holmön, men i nya konstellationer.

Sanna NordlundFörst ut på Holmögården är Umeåbaserade Sanna Nordlund som tidigare uppträtt i Holmö kyrka under Seajazz. Hon leder nu Sanna Nordlund Quartet som spelar ny som gammal jazz i egna, fräscha arrangemang. Förutom Sanna på sång medverkar Samuel Freiman (piano), Jonas Zeidlitz (trummor) och Olov Ambrosius (kontrabas).

????????????????????????????????????

Oscar Fridolfsson

Jazzgruppen PM Fourtet leds av gitarristen Per Mannberg. Här får vi hans egna kompositioner presenterade med italiensk touch. Lyriska melodier och solon med elektronisk krydda. Gruppen utgörs förutom Per av Seajazz egen programansvarige Henrik Sjöberg (flygelhorn), samt Anders Lundkvist (kontrabas) och Oscar Fridolfsson (trummor). Den sistnämnde uppträdde f ö med sin egen grupp på Seajazz i somras.

Birgit Lindberg är en föregångare och stilbildare inom jazzen. Som kompositör, arrangör och bandledare har hon varit långt före sin tid och banat väg för många andra. Birgit är flitigt anlitad som jazzpianist och har spelat med de flesta stora svenska jazzmusikerna. Hon är också välbekant för besökarna på SeaJazz och har t ex haft en uppskattad SeaJazz-konsert i Holmö kyrka. I kvartetten ingår Tobias Helén, kontrabas, Martin Eklöf, trummor, och Peter Lindkvist, saxofon.

????????????????????????????????????

Sebastian Jonsson

Även saxofon-stjärnskottet Sebastian Jonsson har varit på Holmön tidigare och kommer nu som en del av Sebdeus 4tet, tillsammans med Amadeus Wedberg (trummor), Morgan Wärn (elgitarr) och Anders Langörgen (kontrabas). Sebastian och Amadeus startade gruppen ifjol på Kgl Musikhögskolan. Kvartetten spelar både originalmusik av bandmedlemmarna och några väl valda bitar ur den amerikanska sångboken. Inspirerade av såväl den europeiska som den amerikanska jazzen spelar de med en ungdomlig nyfikenhet, längtan och ambition.

Lördagkvällen avslutas med Diamonds & Pearls som är en rock/soultrio med feta körer och ett tungt sväng. De är Linda Grenholm (gitarr och sång), Madelene Kovács (bas och sång) och Catarina Lindkvist (trummor och sång).messengers

 

Under söndagen söker vi våra rötter i gospeln och lovar rejält sväng i kyrkan. Messengers är en gospelkör bestående av 12 sångare och komp. Kören håller till i Vasakyrkan och sjunger contemporary gospel, med låtar av artister som Kirk Franklin, Fred Hammond, Evelina Gard och James Fortune. Kören leds av Isak Samuelsson.

Välkomna till Holmön 14-15 juli!