Artisterna på Seajazz 2018!

I år presenterar vi en del musiker som återkommer till Holmön, men i nya konstellationer.

Sanna NordlundFörst ut på Holmögården är Umeåbaserade Sanna Nordlund som tidigare uppträtt i Holmö kyrka under Seajazz. Hon leder nu Sanna Nordlund Quartet som spelar ny som gammal jazz i egna, fräscha arrangemang. Förutom Sanna på sång medverkar Samuel Freiman (piano), Jonas Zeidlitz (trummor) och Olov Ambrosius (kontrabas).

????????????????????????????????????

Oscar Fridolfsson

Jazzgruppen PM Fourtet leds av gitarristen Per Mannberg. Här får vi hans egna kompositioner presenterade med italiensk touch. Lyriska melodier och solon med elektronisk krydda. Gruppen utgörs förutom Per av Seajazz egen programansvarige Henrik Sjöberg (flygelhorn), samt Anders Lundkvist (kontrabas) och Oscar Fridolfsson (trummor). Den sistnämnde uppträdde f ö med sin egen grupp på Seajazz i somras.

Birgit Lindberg är en föregångare och stilbildare inom jazzen. Som kompositör, arrangör och bandledare har hon varit långt före sin tid och banat väg för många andra. Birgit är flitigt anlitad som jazzpianist och har spelat med de flesta stora svenska jazzmusikerna. Hon är också välbekant för besökarna på SeaJazz och har t ex haft en uppskattad SeaJazz-konsert i Holmö kyrka. I kvartetten ingår Tobias Helén, kontrabas, Martin Eklöf, trummor, och Peter Lindkvist, saxofon.

????????????????????????????????????

Sebastian Jonsson

Även saxofon-stjärnskottet Sebastian Jonsson har varit på Holmön tidigare och kommer nu som en del av Sebdeus 4tet, tillsammans med Amadeus Wedberg (trummor), Morgan Wärn (elgitarr) och Anders Langörgen (kontrabas). Sebastian och Amadeus startade gruppen ifjol på Kgl Musikhögskolan. Kvartetten spelar både originalmusik av bandmedlemmarna och några väl valda bitar ur den amerikanska sångboken. Inspirerade av såväl den europeiska som den amerikanska jazzen spelar de med en ungdomlig nyfikenhet, längtan och ambition.

Lördagkvällen avslutas med Diamonds & Pearls som är en rock/soultrio med feta körer och ett tungt sväng. De är Linda Grenholm (gitarr och sång), Madelene Kovács (bas och sång) och Catarina Lindkvist (trummor och sång).messengers

 

Under söndagen söker vi våra rötter i gospeln och lovar rejält sväng i kyrkan. Messengers är en gospelkör bestående av 12 sångare och komp. Kören håller till i Vasakyrkan och sjunger contemporary gospel, med låtar av artister som Kirk Franklin, Fred Hammond, Evelina Gard och James Fortune. Kören leds av Isak Samuelsson.

Välkomna till Holmön 14-15 juli!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *