Artister på Seajazz 2017!

Oscar Fridolfsson Band
Oscar Fridolfsson Band samlas kring ett intresse för jazz och improviserad musik. Inspirationen hämtas från olika håll men mest påtagligt är kanske modern jazz och folkmusik från Norden.

Bandet består av fem medlemmar som bor utspritt i norra Sverige, Arvidsjaur, Vännäs, Ö-vik och Umeå. Oscar Fridolfsson spelar trummor och komponerar den mesta av musiken, Emma Asplund sjunger, Jens Marklund spelar saxofon, Robin Jonsson spelar kontrabas och Thomas Burström spelar piano.

Centrumkvartetten

Centrumkvartetten
Det här är ett unikt tillfälle att få återuppleva vinnarna av Swedish Open i Glad jazz.
Rulle Lindberg, piano, Sten Öberg, trummor, Mats Kyrö, bas, PO Johansson, sax.

Lars Enmarks orkester
Lasse är tillbaka i år med välbekanta musiker. Hög svängfaktor med arrangemang av Bengt Ström.
Lars Enmark, trummor, Bengt Ström, piano, Mats Kyrö, bas, Henrik Sjöberg, trumpet, Torbjörn Jakobsson, saxofon, Eva Lycksell, sång.

Adeln
Adeln är ett ungt band från Norge och Sverige som på ett unikt vis kombinerar folkmusik och jazz på saxofon, trumpet, piano, kontrabas och trummor. Medlemmarna har djup kunskap i båda genrerna och kombinerar jazzens grooves och improvisationer med tonspråket från den svenska folkmusiktraditionen. Det är egenskrivet och traditionellt, livligt och svängigt, men även finstämt och intimt. Dynamiskt helt enkelt. Adeln har nu funnits i 6 år har spelat på de flesta jazz- och folkmusikscener i Sverige och runt om i Europa. Efter en första EP som heter just ”Adeln” som fick strålande kritik, släpps nu deras andra EP.
Ivar Hedén Judt, trumpet, Sofia Andersson, saxofoner, Egil Kalman, kontrabas, Simon Albertsen, trummor, Olov Lindroth, piano.

 

Jokela & Friends
Lördagen avslutas sedvanligt på Panget. I år med basisten Rickard Jokela. De spelar musik som passar alla. Från jazz till pop och en del däremellan. Då får alla hugade musikanter gärna vara med och jamma.
Rickard Jokela, bas, Johannes Bergenheim, piano, David Nestander, trummor.

Samuel Muntlin och hans vänner
Medlemmarna i trion träffades då de studerade på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har sedan dess spelat med varandra i flera år.
Genom att ha arbetat som musiker tillsammans på Astrid Lindgrens Värld under fyra säsonger, har trion utvecklat ett starkt samspel med stor lyhördhet för varandra. Därtill har de samlat på sig en gedigen repertoar som innefattar allt från kända barnmelodier till visor och jazzstandards.
Med oerhörd spelglädje och stor dynamisk variation lämpar sig denna trio väldigt fint i alla sammanhang. Trions mål är att med musiken kunna beröra människor i alla åldrar, äldre såväl som barn.

Samuel Muntlin, saxofoner och träblås, Marcus Sturewall, piano och dragspel, Ludvig Eriksson, kontrabas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *